Verrijkte voedingsmiddelen niet nodig

nieuws Verrijkte voedingsmiddelen zijn bij een gezond voedingspatroon niet nodig, zo zegt de nota 'Gezonde Voeding, van begin tot eind' van de nederlandse regering. Reguliere levensmiddelen zorgen bij een uitgebalanceerde voeding voor alle benodigde voedingsstoffen, aldus de nota.
Uitzondering daarop vormen vitamine A en D, jodium en foliumzuur voor bepaalde doelgroepen. Daarom zijn afspraken gemaakt voor de toevoeging van vitamine A en D aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten. De toevoeging van jodium aan brood, broodvervangers en andere bakkerijproducten via gejodeerd broodzout zal worden geregeld.
In de nota staat bovendien dat groente- en vruchtensappen worden gezien als aanvulling op de consumptie van groente en fruit en niet ter vervanging daarvan.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram