Inname van omega-3 vetzuren lager dan aanbevolen

visolie-omega-3-150-2.jpg

nieuws Volgens het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën is de inname van omega-3 vetzuren onder jonge volwassenen aanzienlijk lager dan de hoeveelheid die de (Nederlandse) Gezondheidsraad aanbeveelt.
Het onderzoek geeft inzicht in de inname van de omega-3 vetzuren; ALA (alfa-linoleenzuur, plantaardig) en EPA + DHA (visvetzuren). Mannen hebben een gemiddelde dagelijkse inname van 1,95 gram ALA en vrouwen een inname van 1,26 gram ALA. Dit is lager dan de aanbeveling van 2,8 gram ALA per dag voor mannen en 2,2 gram ALA per dag voor vrouwen. De aanbevolen hoeveelheid van 450 mg EPA + DHA per dag wordt door zowel mannen met 103 mg/dag als vrouwen met 84 mg/dag niet gehaald.
Omega-3 vetzuren worden niet door het lichaam zelf aangemaakt. Omega-3 vetzuren spelen een rol in de preventie van hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat omega-3 vetzuren een rol spelen bij de groei en ontwikkeling van de hersenen en worden zij in verband gebracht met ADHD en dyslexie. Uit het onderzoek blijkt dat de productgroepen ‘Vetten, oliën en hartige sauzen’, en ‘vis’ in belangrijke mate bijdragen aan de inname van omega-3 vetzuren.

Lees ook: De zin en onzin van omega 3-vetzuren


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie
Pfizer

U bent minimum 12 weken geleden bevallen ? U geeft uw baby borstvoeding en stemt ermee in om die tijdelijk te onderbreken (4 - 5 dagen) ? Dan zoeken we jou !

Check hier hoe je kan bijdragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram