Koelkast of medicijnkast?

koelkast-mediciijnk-150.jpg

nieuws De Maakbare Mens vzw onderwierp de wereld van functionele voedingsmiddelen en voedingssupplementen aan een grondig onderzoek. Het gaat om producten die een gezondheidsbonus beloven: fruitsap met toegevoegde vitamines, cholesterolverlagende margarine, darmfloraregulerende drankjes, pilletjes voor een beter geheugen...
Wat zeggen deze producten over de manier waarop we met voeding omgaan? Hoe betrouwbaar zijn de vele gezondheidsbeweringen? Wat zegt de wet over gezondheidsbeweringen in reclame? Is functionele voeding populair? Wordt cosmetische voeding de nieuwe hype?
Op deze en andere vragen vind je een antwoord in de brochure 'Koelkast of medicijnkast?'. Met deze campagne wil De Maakbare Mens vzw de aandacht vestigen op de medicalisering van onze voeding, maar ook duidelijk maken dat het niet is omdat iets wetenschappelijk lijkt, dat het wetenschappelijk is.
Info: www.demaakbaremens.org


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram