antibiotica

Appendicitis: opereren of antibiotica?

nieuws 14/03/2019

Bij een appendicitis of blinderdarmontsteking wordt meestal de blindedarm verwijderd (appendectomie). Alhoewel dat meestal een vrij eenvoudige operatie is, zijn er steeds meer aanwijzingen dat een behandeling met antibiotica even effectief is en er minder kans op complicaties bestaat.

lees meer »

Antibiotica tegen rugpijn?

nieuws 7/07/2022

Volgens een Deense studie gepubliceerd in het European Spine Journal hebben sommige vormen van lage rugpijn mogelijk te maken met een bacteriële infectie.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Antibioticagebruik daalt

nieuws 7/07/2022

Antibioticumresistentie is een belangrijk wereldwijd gezondheidsprobleem. Om de antibioticaconsumptie in ons land te verminderen zijn er sinds de winter van 2000-2001 jaarlijks nationale sensibilisatiecampagnes,

lees meer »

Antibiotica: hoe gebruiken?

nieuws 7/02/2019

Veel mensen die antibiotica moeten nemen, gebruiken die verkeerd. Ze stoppen vroegtijdig van zodra ze zich beter voelen of verminderen de dosis omdat ze ‘te sterk’ is.

lees meer »

Goedkopere geneesmiddelen

nieuws 6/07/2022

Sinds 1 april 2012 moet de apotheker altijd het goedkoopste geneesmiddelen afleveren als uw arts een ‘voorschrift op stofnaam’ heeft gemaakt.

lees meer »

Antibiotica helpen niet bij sinusitis

nieuws 6/07/2022

Nieuw onderzoek gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association en in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde bevestigt dat antibiotica geen of nauwelijks zin hebben bij een acute rinosinusitis.

lees meer »

Een geneesmiddel is geen snoepje

dossier 15/03/2022

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten lanceert voor de tweede keer een mediacampagne “Een geneesmiddel is geen snoepje!”

lees meer »

Tegen griep werken antibiotica niet

nieuws 14/01/2021

Griep (en de meeste andere infecties van de bovenste luchtwegen, zoals een verkoudheid) wordt veroorzaakt door virussen. Antibiotica werken alleen tegen bacteriën ...

lees meer »

Geen antibiotica bij luchtweginfecties

nieuws 6/08/2019

Het Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie waarschuwt andermaal voor het gebruik van antibiotica bij acute infecties van de bovenste luchtwegen zoals een acute rhinosinusitis.

lees meer »

Antibiotica niet zinvol bij 'baby-griep'

nieuws 6/08/2019

Zuigelingen en jonge kinderen die in het ziekenhuis worden opgenomen met longontsteking door het respiratoir syncytieel virus (RS virus) hebben geen baat bij een behandeling met antibiotica.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram