Korte kuur beter bij urineweginfectie

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Mannen met urineweginfecties die langer dan een week behandeling krijgen met antibiotica zijn slechter af dan mannen die een kortere kuur krijgen. Die hebben met name een grotere kans op een herhaling van de infectie. Dit blijkt uit een studie onder bijna vijf miljoen Amerikaanse veteranen die ruim 39.000 urineweginfecties doormaakten in het vaktijdschrift Archives of Internal Medicine

Een derde van de patiënten kreeg maximaal een week behandeling, tweederde kreeg langer antibiotica. Binnen een maand kreeg 4% een nieuwe infectie, waarbij er geen verschil te zien was bij diegenen die één week of die langer dan één week antibiotica kregen. 10% van de mannen kreeg later een nieuwe infectie. Dat gebeurde vooral in de groep die langer dan één week werd behandeld. Ook eerdere urineweginfecties, incontinentie, prostaatvergroting, dwarsleasies, en de aanwezigheid van urinestenen verhoogden de kans op een laat recidief.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram