Minst antibiotica tegen acute hoest in België

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Tussen Europese landen verschilt het voorschrijfgedrag van huisartsen bij acute hoest enorm. België (in 26 procent van de gevallen antibiotica voorgeschreven), Noorwegen (30 procent) en Duitsland (35 procent) scoren laag. Nederland (42 procent) zit in de middenmoot. In landen als Hongarije (75 procent), Polen (71 procent) en Slowakije (88 procent) ligt het antibioticagebruik aanzienlijk hoger.

Dat blijkt uit het Europese GRACE-onderzoek (Genomics to combat Resistance against Antibiotics in Community acquired LRTI in Europe) waarin gegevens van ruim 13.000 patiënten uit 13 landen zijn opgenomen die bij de huisarts kwamen vanwege acute hoest. Acute hoest is een van de belangrijkste redenen om antibiotica te geven. Antibiotica verminderen de ernst of de duur van de symptomen niet.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram