landbouw

GSM gevaarlijk tijdens zwangerschap?

nieuws 4/06/2008

Volgens een nieuw onderzoek aan de universiteit van Los Angeles hebben vrouwen die tijdens hun zwangerschap een GSM gebruiken een verhoogde kans (gemiddeld +54%) dat hun kinderen later gedragsproblemen (hyperactiviteit, gedrags- en relatieproblemen...) zullen vertonen.

lees meer »

Hoe kies je de juiste fietsmaat?

nieuws 1/04/2008

De lichaamsbouw van de fietser bepaalt wat voor hem of haar de juiste fietsmaat is. Tegenwoordig bestaan er computerprogramma’s om de exacte fietsmaat te berekenen in functie van bepaalde lichaamsmaten.

lees meer »

GSM-masten maken niet ziek

nieuws 12/09/2007

Volgens de drie jaar durende Britse Environmental Health Perspectives Study hebben GSM-masten geen invloed op de gezondheid van de omwonenden.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

GSM in ziekenhuis: pro en contra

nieuws 27/03/2007

Volgens onderzoekers van de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota (USA) bestaat er geen enkel bezwaar tegen GSM-gebruik in ziekenhuizen of door patiënten met bv. een pacemaker. De onderzoekers testten twee verschillende GSM-types in de directe omgeving van een 200-tal medische apparaten.

lees meer »

GSM slecht voor sperma-kwaliteit?

nieuws 14/12/2006

Volgens een Amerikaans onderzoek van de Cleveland Clinic Foundation in Ohio, dat werd voorgesteld op de Jaarvergadering van de American Society for Reproductive Medicine (New Orleans, October 21-25, 2006) leidt frequent GSM-gebruik tot een daling van de spermakwaliteit.

lees meer »

Rugvriendelijke boekentassen

nieuws 31/07/2006

Het ideale maximum gewicht van een boekentas heeft te maken met het lichaamsgewicht, de groei en de lichamelijke conditie. Algemeen wordt aanbevolen dat een boekentas niet meer mag wegen dan tien procent van het lichaamsgewicht.

lees meer »

GSM is niet gevaarlijk

nieuws 5/02/2004

Volgens de Nederlandse Gezondheidsraad geeft recent onderzoek geen nieuwe aanwijzingen dat mobiele telefoons gezondheidsschade kunnen veroorzaken.

lees meer »

Lood: opgelet, een onzichtbare vijand

dossier 16/07/2003

Wie op vakantie gaat in het buitenland, kan doorgaans niet naast de massa souvenirs kijken van keramiek of metaal... en laat zich al eens verleiden tot een aankoop. Die hebbedingetjes bevatten soms lood en dat is schadelijk voor het menselijk organisme.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram