GSM's geen meetbaar effect op gezondheid

GSM-150.jpg

nieuws GSM's en GSM-masten hebben geen enkel meetbaar effect op onze gezondheid. Dat staat in een officieel rapport dat vrijdag gepubliceerd werd in Frankrijk. Het onderzoek dient evenwel nog verder gevoerd en er moeten enkele bijkomende voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden. Het Franse Agentschap voor de Bescherming van Gezondheid en Milieu (AFSSE) baseert zich op het rapport van een groep van zeven experten. Zij brachten alle beschikbare wetenschappelijke informatie over het onderwerp samen en ondervroegen vertegenwoordigers van industrie, onderzoekers en verantwoordelijken van verwante sectoren.

Wat de GSM's betreft, ziet het agentschap "minimale biologische effecten", een "eventuele verzwarende factor" voor aanvallen van migraine. Maar de deskundigen benadrukken dat ze geen enkel reëel gevolg voor de gezondheid konden vaststellen. Het agentschap raadt niettemin aan de hoeveelheid energie waaraan gebruikers worden blootgesteld, te verminderen. Ze stellen ook voor dat de hoeveelheid energie op de GSM's wordt vermeld en dat alle GSM's verkocht worden samen met een handen-vrije-kit. Over de GSM-masten, die al zwaar bekritiseerd werden door milieuorganisaties, is het AFSSE formeel: "Er is geen enkel gevaar, geen enkel risico verbonden aan de antennes", zei professor Denis Zmirou, wetenschappelijk directeur van het AFSSE

Lees ook: Straling - De bestraalde mens


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram