Over biotechnologie: De mooie beloften van de biotechnologie

Laatst bijgewerkt: maart 2006
mooie-beloften-biotechnologie-150.jpg

boeken-interviews Waar de biotechnologie nieuwe mogelijkheden schept, brengt ze ook nieuwe risico’s en controverse met zich mee. In De mooie beloften van de biotechnologie geeft Kim De Rijck, bio-ingenieur en wetenschapsjournalist bij De Standaard, een helder antwoord op vragen als ‘Wat hebben we eraan?’, ‘Mag het wel?’, ‘Is het gevaarlijk?’, ‘Willen we het?’ en ‘Wat brengt de toekomst?’. Een hallucinant verhaal met tientallen verrassende voorbeelden.

Biotechnologie is geen zaak van wetenschappers alleen. Een massa toepassingen is geruisloos in ons dagelijkse leven binnengedrongen. Dit boek legt een breed publiek op een boeiende manier uit hoe biotechnologie onze wereld verandert en wat de gevolgen zijn voor mens, dier, plant en milieu.

Milieuvriendelijkere varkens en gekloonde troeteldieren, onbeperkte groene energie uit gewijzigde bacteriën, super-voedselgewassen tegen honger in de derde wereld, genezende genen tegen kanker en andere kwalen, wijn zonder hoofdpijn, je eigen designerbaby… Fantastische toekomstscenario’s dankzij de biotechnologie!
Maar de gewijzigde gewassen ontkomen aan de controle. Gevaarlijke virussen en bacteriën ontsnappen uit laboratoria of worden met kwaad opzet verspreid. En is het vlees van gekloonde koeien of gewijzigde varkens en vissen wel gezond? Hoe gevaarlijk is gendoping voor atleten? Hoeveel jonge levens mag de gentherapie nog kosten? Moeten we ons zorgen maken over nanobiotechnologie? Zelfs stamcellen blijken niet ongevaarlijk...

Praktische info

De mooie beloften van de biotechnologie - door Kim De Rijck - Grote paperback - 272 blz - uitgegeven april 2006 - ISBN 90 5826 388 6 - € 24,95 - Davidsfonds UItgeverij
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
Meest gelezen
volgopfacebook

volgopinstagram