GSM slecht voor sperma-kwaliteit?

GSM-borstzak.jpg

nieuws Volgens een Amerikaans onderzoek van de Cleveland Clinic Foundation in Ohio, dat werd voorgesteld op de Jaarvergadering van de American Society for Reproductive Medicine (New Orleans, October 21-25, 2006) leidt frequent GSM-gebruik tot een daling van de spermakwaliteit. Mannen die meer dan vier uur per dag hun GSM gebruiken hebben namelijk minder en ook minder beweeglijke zaadcellen. De studie onderzocht 364 mannen die wegens vruchtbaarheidsproblemen werden behandeld in een Indiaas ziekenhuis.
De auteurs zeggen dat verder onderzoek nodig is. Mogelijk andere factoren (dat bv. grote GSM-gebruikers ongezonder eten, een meer sedentaire levensstijl hebben, meer gestresseerd zijn, enz.) die een invloed kunnen hebben op de fertiliteit, werden bijvoorbeeld niet vergeleken. Ook het mogelijke effect van laptops en andere apparatuur die elektromagnetische golven uitzenden, werd niet onderzocht.

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram