landbouw

Hoge Gezondheidsraad publiceert advies over binnenluchtkwaliteit

Hoge Gezondheidsraad publiceert advies over binnenluchtkwaliteit
nieuws 18/12/2017

De Hoge Gezondheidsraad publiceerde een uitgebreid advies over de binnenluchtkwaliteit in privéwoningen en openbare gebouwen en de mogelijke impact op de gezondheid van de bewoners. Aangezien we 85 procent van onze tijd binnenshuis doorbrengen, is de kwaliteit van de binnenlucht dus cruciaal.

lees meer »

5000 extra doden door 'Dieselgate' in Europa

5000 extra doden door 'Dieselgate' in Europa
nieuws 4/10/2017

De extra uitstoot van stikstofoxiden (NOx) van dieselauto's door 'Dieselgate' zorgt in Europa naar schatting voor 5000 extra doden per jaar. Dat blijkt uit een internationale studie van Zweedse, Noorse en Oostenrijkse onderzoeksinstellingen waarvan de resultaten verschenen in het tijdschrift Environmental Research Letters.

lees meer »

Schildklierkanker rond de Belgische nucleaire sites en kerncentrales

Schildklierkanker rond de Belgische nucleaire sites en kerncentrales
nieuws 9/09/2017

Een nieuwe studie uitgevoerd door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) bevestigt dat de incidentie van nieuwe gevallen van schildklierkanker binnen een straal van 20 kilometer rond de kerncentrales van Doel en Tihange niet hoger ligt dan het gemiddelde in Vlaanderen en in Wallonië en Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

lees meer »

Wat u moet weten over de besmette eieren

nieuws 3/08/2017

Vorige week haalde federaal Voedselagentschap FAVV de eieren van een aantal Vlaamse pluimveebedrijven uit de handel, nadat uit testen was gebleken dat ze besmet waren met fipronil. Deze week kregen ook Nederlandse consumenten een waarschuwing in de bus.

lees meer »

12 veiligheidstips voor een hoverboard

12 veiligheidstips voor een hoverboard
nieuws 26/07/2017

Hoverboards zijn onder kinderen en jongeren populaire, zelfrijdende tweewielers zonder stuur en zitting. Het hoverboard is gebaseerd op het skateboard, maar dan met twee grotere wielen, waarmee de gebruiker enkele centimeters boven de grond kan "zweven".

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Wintersmog: voor wie is het gevaarlijk?

Wintersmog: voor wie is het gevaarlijk?
dossier 4/01/2017

Smog – een samenvoeging van ‘smoke’ (rook) en ‘fog’ (mist) – betekent een (korte) periode van verhoogde luchtverontreiniging. Deze kan enkele uren of dagen aanhouden en er treden nadelige gevolgen voor de gezondheid op.

lees meer »

Er bestaat een formule om pijnloos hakken te dragen

nieuws 31/12/2016

Pijn aan je voeten als je met kitten heels rondloopt, terwijl je pumps met hogere hakken bijna zo goed zitten als je pantoffels. De ene hak is nu eenmaal de andere niet, maar met een simpele formule kan je wel te weten komen welke hoogte voor jou de beste is.

lees meer »

Vitamineclaims op ongezonde producten

Vitamineclaims op ongezonde producten
nieuws 30/12/2016

In totaal 76 procent van de voedingsmiddelen waarop een vitamineclaim staat, is niet gezond. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Foodwatch. Het gaat vooral om producten voor kinderen zoals koekjes, frisdrank, ijsjes en energiedrankjes.

lees meer »

VLAM erkent acht Vlaamse traditionele streekproducten

nieuws 12/11/2016

Liefhebbers van traditierijke Vlaamse streekgerechten kunnen zich tegoed doen aan acht nieuw erkende streekproducten. Met onder meer de toekenning van de Oostakkerse vlaai en de Dendermondse paardenworsten staat het totaal aantal erkende Vlaamse streekproducten op meer dan tweehonderd.

lees meer »

Zalm niet langer zo gezond als gedacht

nieuws 11/11/2016

Zalm wordt allerlei goede eigenschappen toegedicht. Zo zou de vis tjokvol omega-3 vetzuren zitten en daardoor een dankbare superfood zijn die onder andere helpt bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Toch blijkt uit Brits onderzoek nu dat het percentage van die goede omega-3 de voorbije vijf jaar gehalveerd is in gekweekte zalm.

lees meer »

Zoveel afval produceren tampons in een vrouwenleven

nieuws 27/10/2016

ampons, maandverband of liefst een combinatie van de twee? Dames hebben verschillende voorkeuren. Het wetenschappelijk YouTube-kanaal AsapSCIENCE spitst zich in een nieuwe video toe op het gebruik van tampons en zet enkele weetjes op een rij.

lees meer »

Beeldschermwerk en oogklachten

dossier 6/10/2016

Door het werken met beeldschermen kunnen klachten ontstaan. Welke zijn de die, wat zijn de gevolgen en de gezondheidsrisico's? Welke beschermende maatregelen bestaan er?

lees meer »

Belgische consument wil vooral veilige voeding

nieuws 19/07/2016

De Belgische consument vindt veilige voeding zeer belangrijk. Hij is over het algemeen zeer tevreden over de hygiëne in voedingswinkels, supermarkten en restaurants. Opmerkelijk is echter dat de Belgische consument weinig geïnteresseerd is in de voedingswaarde. Ook GGO's maken hem niet echt ongerust.

lees meer »

“Crocs dragen is niet gezond”

nieuws 21/06/2016

Crocs, het rubberen schoeisel dat zelfs de sterren kan bekoren, mag dan wel comfortabel zitten, toch waarschuwen enkele toonaangevende dokters voor de mogelijke gevolgen. “De hiel zit niet goed vast in zo’n schoenen”, zegt dokter Megan Leahy. “Draag ze daarom nooit langer dan enkele uren per dag”.

lees meer »

Voeding in de koelkast veilig bewaren. Geef bacteriën geen kans.

Voeding in de koelkast veilig bewaren. Geef bacteriën geen kans.
dossier 9/06/2016

De lage temperatuur in je frigo zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels minder snel groeien en voedingsmiddelen minder snel bederven. Bederfbare voeding koud bewaren is dus belangrijk in de strijd tegen voedselverspilling. Ook ziekteverwekkende bacteriën groeien minder snel in de koelkast.

lees meer »

Zijn ledlampen ongezond?

Zijn ledlampen ongezond?
nieuws 9/06/2016

Recent zijn enkele wetenschappelijke rapporten verschenen over de mogelijke gezondheidsrisico's van ledlampen. Er zijn namelijk aanwijzingen dat ledlicht de biologische klok van mensen kan beïnvloeden. Bovendien zou ledlicht schadelijk kunnen zijn voor de ogen.

lees meer »

Suikeraccijns lijkt in Mexico te werken

Suikeraccijns lijkt in Mexico te werken
nieuws 7/03/2016

Na de invoering van een ‘suikeraccijns’ in Mexico, op 1 januari 2014, is de verkoop van suikerhoudende frisdranken met ongeveer 6% gedaald, onder de arme bevolkingsgroepen beduidend meer dan onder de rijke.

lees meer »

Bijna helft kinderstoelen onveilig

Bijna helft kinderstoelen onveilig
nieuws 16/01/2016

Bijna de helft van de Nederlandse kinderstoeltjes voldoet niet aan de veiligheidseisen. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van een onderzoek van 24 kinderstoeltjes. Tien van deze stoeltjes voldoen niet aan de veiligheidsvereisten.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram