- dossierPomodoro techniek: meer productiviteit en minder afleiding (time management)
- dossierWat zijn de kenmerken van narcisme?
- dossierMag je voedingsmiddelen die licht beschimmeld zijn nog opeten?
- dossier8 signalen van je lichaam dat je te veel zout eet
- nieuwsGezond ouder worden: voedingsrichtlijnen van de Hoge Gezondheidsraad
Geen wetenschappelijk bewijs voor gedragseffecten voedselkeuzelogo
nieuws
Voedselkeuzelogo’s kunnen consumenten informeren over gezondere producten. Het is echter niet wetenschappelijk aangetoond dat dergelijke logo’s er aan bijdragen dat het productaanbod gezonder wordt en consumenten vaker voor gezondere producten kiezen. Dat concludeert de Onafhankelijke Commissie Voedselkeuzelogo die op verzoek van het ministerie van VWS de wetenschappelijke literatuur over enkele voedselkeuzelogo’s bestudeerde.
Wel kan een voedselkeuzelogo passen in het doel van het voedingsbeleid om consumenten te informeren over gezonde voeding. Het is daarbij belangrijk een dergelijk logo onderdeel te laten zijn van een integrale aanpak die op een gezonder eetpatroon is gericht.