RSI - test 6: je zithouding en werktechniek

testen De term RSI is de afkorting van 'Repetitive Strain Injury'. Letterlijk betekent de term 'lichamelijke aandoening door herhaalde overbelasting'. Het is een verzamelterm voor diverse pijnklachten in de nek, schouders, armen, polsen en handen (en uitzonderlijk van de benen) ten gevolge van een chronische overbelasting.

RSI-test 6 : Zithouding en werktechniek

Met de volgende 10 vragen kun je nagaan hoe het met je zithouding en werktechniek staat.

Ga na het oplossen van deze test terug naar Test jezelf: R S I waar je dan de volgende RSI-testen kan doen.

Beantwoord de volgende vragen met ja of neen.


1. Ik zit langdurig stil in één houding.Belangrijk is om steeds van houding te wisselen. Kies minstens elke 20 minuten bewust een andere houding.
     Ja
     Nee

2. Ik doe regelmatig (minstens elk uur) enkele rek- en strekoefeningen Dat is voor een goede doorbloeding van de schouders. .
     Ja
     Nee

3. Mijn schouders zijn gespannen tijdens het werk.Schouders worden enigszins opgetrokken. Aan het eind van de dag of week heb je pijn in de schouders als je op de spieren in de schouder drukt.
     Ja
     Nee

4. Mijn voeten worden tijdens het werk goed gesteund. Bijvoorbeeld door de grond of door een voetensteun. Het onderstel van de stoel of een klein, wiebelig voetensteuntje zijn niet voldoende.
     Ja
     Nee

5. Mijn armen worden tijdens het typen ondersteund ter hoogte van de ellebogen. De armsteunen van de stoel moeten in hoogte instelbaar zijn.
     Ja
     Nee

6. Ik kan tijdens het werken goed tegen het bureau aanschuiven. Het is aan te bevelen bijna met de buik tegen de tafel aan te zitten. Door te ver weg te zitten moet je met de armen reiken.
     Ja
     Nee

7. Tijdens het werken met de computer houd ik mijn hoofd recht op. Breng de bovenzijde van het beeldscherm 10 cm onder ooghoogte en gebruik een concepthouder.
     Ja
     Nee

8. Tijdens het typen en het muizen houd ik mijn polsen min of meer recht.De hand en de arm liggen in één lijn liggen
     Ja
     Nee

9. Mijn bril is aangepast aan het werken met de computer. Dit geldt vooral voor mensen met een sterke bril of een dubbelfocus bril. Een ongeschikte bril leidt tot het bewegen van het hoofd naar het scherm, omdat de details op het scherm niet goed zijn waa
     Ja
     Nee

10. Ik doe tijdens het beeldschermwerk tussendoor regelmatig ander werk. Zo wordt de eenzijdige belasting van het lichaam doorbroken. Bijvoorbeeld telefoneren, kopiëren, overleggen, lezen of uitzoeken.
     Ja
     Nee
Zijn alle vragen beantwoord ?
klik op deze knop om je resultaat te berekenen


Laatst bijgewerkt: februari 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram