Schildklierkanker rond de Belgische nucleaire sites en kerncentrales

123-txt-thyroid-cancer-schildklierca-08-17.jpg

nieuws

Een nieuwe studie uitgevoerd door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV), in samenwerking met het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) en de Stichting Kankerregister, bevestigt dat de incidentie  van nieuwe gevallen van  schildklierkanker binnen een straal van 20 kilometer rond de kerncentrales van Doel en Tihange niet hoger ligt dan het gemiddelde in Vlaanderen en in Wallonië en Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daarentegen ligt de incidentie van nieuwe gevallen van schildklierkanker rond de nucleaire sites van Fleurus en Mol-Dessel opnieuw lichtjes hoger dan de gemiddelden.

Kerncentrales van Doel en Tihange (elektriciteitsproductie)    
De resultaten van de studie van 2012 worden door de huidige studie bevestigd. De incidentie van nieuwe gevallen van schildklierkanker binnen een straal van 20 kilometer rond de kerncentrales van Doel en Tihange ligt niet hoger dan de gemiddeldes in respectievelijk Vlaanderen en in Wallonië & Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Nucleaire sites van Fleurus en Mol-Dessel (onderzoek en industriële activiteiten)
De resultaten van de studie van 2012 worden door de huidige studie bevestigd. Binnen een straal van 20 kilometer rond de nucleaire sites van Fleurus en Mol-Dessel, toont de studie een licht verhoogde incidentie van nieuwe gevallen van schildklierkanker in vergelijking met de gemiddelden in respectievelijk Wallonië & Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Vlaanderen.

Laatst bijgewerkt: september 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram