VLAM erkent acht Vlaamse traditionele streekproducten
nieuws
Liefhebbers van traditierijke Vlaamse streekgerechten kunnen zich tegoed doen aan acht nieuw erkende streekproducten. Met onder meer de toekenning van de Oostakkerse vlaai en de Dendermondse paardenworsten staat het totaal aantal erkende Vlaamse streekproducten op meer dan tweehonderd.
Oostakkerse vlaai, Dendermondse paardenworsten, grotchampignons uit Riemst, Haspengouwse confituur en gelei, Haspengouwse krieken op jenever, Vlaamse gerookte heilbot, Vlaamse witte en zoete haring mogen voortaan het Vlaamse label streekproduct.be dragen. Dat meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).
Een beoordelingscommissie houdt elk jaar drie erkenningsrondes. De oogst van september is even gevarieerd als rijk en brengt het aantal erkende Vlaamse streekproducten op meer dan tweehonderd.
http://www.vlam.be/nl/news/15204/al-meer-dan-200-erkenningen-voor-vlaamse-streekproducten