RSI - test 4: je stoel, bureau en accessoires

123-p-bureau-benen-dutje-170-11.jpg

testen De term RSI is de afkorting van 'Repetitive Strain Injury'. Letterlijk betekent de term 'lichamelijke aandoening door herhaalde overbelasting'. Het is een verzamelterm voor diverse pijnklachten in de nek, schouders, armen, polsen en handen (en uitzonderlijk van de benen) ten gevolge van een chronische overbelasting.

Lees ook: Test jezelf: RSI

RSI-test 4 : Stoel, buro en accessoires

Met de volgende 12 vragen kun je nagaan hoe het met je stoel, buro en accessoires staat.

Ga na het oplossen van deze test terug naar Test jezelf: R S I waar je dan de volgende RSI-testen kan doen.

Beantwoord de volgende vragen met ja of neen.


1. Mijn stoel is comfortabel.
     Ja
     Nee

2. Mijn stoel is hoog genoeg.De stoel moet zo hoog zijn ingesteld, dat bij rechtop zitten, de punten van je ellebogen op gelijke hoogte zijn met de bovenkant van het bureaublad. Stel eerst de hoogte van de stoel in en daarna de hoogte van het buro.
     Ja
     Nee

3. De dikte van mijn werkblad (inclusief de rand daaronder) is minder dan 5 cm.Bij een te dik werkblad kan de stoel niet voldoende omhoog of komen de benen in de knel.
     Ja
     Nee

4. De armsteunen van mijn stoel zitten in de weg bij het aanschuiven aan het bureau.Je moet met je buik tegen de tafel kunnen zitten.
     Ja
     Nee

5. De armsteunen van mijn stoel zijn in hoogte verstelbaar.Sommige mensen leggen tijdens het typen de ellebogen op de armsteunen. Anderen typen met de ellebogen net vrij, maar leggen de ellebogen neer zodra ze stoppen. Kies een werkwijze die bij u past.
     Ja
     Nee

6. De oppervlakte van mijn bureau is voldoende groot en er staat niets in de weg.
     Ja
     Nee

7. Ik kan het beeldscherm op voldoende afstand van mijn ogen zetten.
     Ja
     Nee

8. Ik kan recht voor het beeldscherm zitten.Als je afwisselend moet lezen en schrijven is het de beste oplossing om het beeldscherm en toetsenbord zó ver weg te schuiven dat je voor het beeldscherm kunt schrijven.
     Ja
     Nee

9. Ik heb onder mijn bureau voldoende beenruimte.Je kunt je benen en voeten breeduit neer zetten, zonder tegen ladenkasten, prullenmanden, tafelpoten, enz. aan te stoten of scheef te zitten.
     Ja
     Nee

10. Ik heb een goede voetenplank tot mijn beschikking.Een goede voetenplank is van de juiste hoogte, voldoende groot (minimaal 35 x 45 cm) en stabiel.
     Ja
     Nee

11. Ik heb een goede documenthouder.Een goede documenthouder is vlak naast of onder het beeldscherm geplaatst en staat stabiel.
     Ja
     Nee

12. Als ik regelmatig moet telefoneren en typen tegelijk, is er een headset beschikbaar.Bij Niet Van Toepassing, click JA
     Ja
     Nee
Zijn alle vragen beantwoord ?
klik op deze knop om je resultaat te berekenen


Laatst bijgewerkt: februari 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram