Geen verband tussen GSM en oorkanker

nieuws Er bestaat geen verband tussen GSM's en acoustisch neuroma, een vrij zeldzaam type van oorkanker, aldus Amerikaanse onderzoekers. Ook bij intensief GSM-gebruik werd geen verband gevonden. De onderzoekers stippen wel aan dat zij slechts het GSM-gebruik op korte termijn hebben onderzocht en dat lange termijn studies nodig zijn.
Momenteel lopen er over de hele wereld, ook in België, onderzoeken over de mogelijke gezondheidsrisico's van GSM-gebruik, zoals leucemie, hersenkanker, verhoogde bloeddruk, enz. Alhoewel geregeld berichten in de pers verschijnen over dergelijke gezondheidsrisico's, is dat tot nu toe nog niet wetenschappelijk aangetoond. Toch wordt uit voorzorg meestal aangeraden om de GSM niet te lang te gebruiken, zeker bij kinderen.

Bron: Neurology, April 2002

Lees ook: Straling - De bestraalde mens


Laatst bijgewerkt: april 2003
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram