vitaminen

Bier goed voor sterke botten ?

nieuws 21/03/2010

Bier zou goed zijn voor een sterk beendergestel. Bier bevat namelijk vrij hoge concentraties kiezelzuur (silicium) in een vorm die goed wordt opgenomen door het lichaam.

lees meer »

Voorzichtig met kruidenmiddeltjes

nieuws 11/03/2010

Mensen met een hart- of vaatziekte die daarvoor geneesmiddelen moeten nemen, moeten voorzichtig zijn wanneer ze die geneesmiddelen combineren met kruidenmiddeltjes zoals Sint-Janskruid, Ginkgo biloba, Ginseng, Echinacea, look, enz.

lees meer »

Antioxidanten kunnen misschien kanker bevorderen

nieuws 4/12/2009

De laatste tijd verschijnt meer en meer onderzoek waaruit blijkt dat antioxidanten zoals vitamine E, bèta-caroteen en vitamine C geen of nauwelijks effect hebben op het voorkomen van kanker. Nieuw onderzoek toont nu zelfs aan dat ze mogelijk schadelijk zijn.

lees meer »

Vitamine G: Mensen met een groene woonomgeving zijn gezonder

nieuws 25/10/2009

Mensen die in een groene omgeving wonen voelen zich gezonder, zo blijkt uit onderzoek van het Nederlandse NIVEL (het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) en Alterra (onderdeel van Wageningen Universiteit en Researchcentrum) naar de gezondheidsbeleving van zo’n kwart miljoen Nederlanders.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Sint-Janskruid helpt tegen depressie

nieuws 27/11/2008

Sint Janskruid (Hypericum perforatum) blijkt even effectief als courante antidepressie geneesmiddelen (SSRI’s en tricyclische antidepressiva) bij een milde tot matige depressie,...

lees meer »

Vitamine D voor iedereen nodig

nieuws 15/10/2008

In Nederland adviseert de Gezondheidsraad bepaalde groepen mensen om een vitamine D supplement in te nemen. Sommige mensen krijgen momenteel onvoldoende vitamine D binnen.

lees meer »

Hoeveel is 1 portie fruit en groente?

nieuws 29/09/2008

Volgens de aanbevelingen voor een gezonde voeding zouden we dagelijks minstens 2 porties groenten en 2 à 3 stukken/porties fruit moeten eten. Een portie betekent ongeveer 100 g.

lees meer »

Te weinig zwangeren nemen foliumzuur

nieuws 15/03/2008

Veel te weinig vrouwen slikken extra foliumzuur als ze in verwachting willen raken. Driekwart van de vrouwen van allochtone afkomst doet dit niet en de helft van de vrouwen van Nederlandse origine slikt niet, of onvoldoende.

lees meer »

Calcium uit voeding beter dan calcium uit pillen

nieuws 30/10/2007

Postmenopausale vrouwen die veel calcium (minstens 70%) uit hun voeding halen hebben gemiddeld sterkere botten dan vrouwen die hun calcium vooral uit tabletten moeten halen (minstens 70%), zelfs indien die laatsten hoger calcium-dosissen nemen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram