Veel vitaminesupplementen verhogen kans op prostaatkanker

nieuws Mannen die veel multivitaminesupplementen slikken (meer dan 7 keer per week) hebben een verhoogde kans op een gevorderde vorm van prostaatkanker en bijna dubbel zoveel kans om te overlijden aan prostaatkanker, aldus onderzoekers van het Amerikaanse National Cancer Institute (Journal of the National Cancer Institute, 16 mei 2008). Er werd geen verhoogde kans op prostaatkanker zelf vastgesteld, maar evenmin enig voordeel van die vitaminepreparaten.
Ook een analyse van 47 studies over vitaminesupplementen stelt een lichte verhoging van overlijdens vast bij mensen die supplementen van beta-caroteen, vitamine E of vitamine A namen (The Journal of the American Medical Association, 28 februari 2007). Volgens de auteurs van deze studie begint er meer en meer bewijs te komen dat supplementen van vitamines en andere zogenaamde anti-oxydantia zoals zink, selenium, enz. weinig of geen voordeel maar mogelijk wel nadelen hebben.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram