vetten

Vettaks werkt

nieuws 27/04/2011

Mensen zijn eerder geneigd om calorierijk voedsel te laten staan als ze daar extra belasting voor moeten betalen. Maar dit geldt niet voor iedereen, zo blijkt uit onderzoek aan de Universiteit Maastricht.

lees meer »

Enkele ei-weetjes:

dossier 19/04/2011

De houdbaarheid van een rauw ei bedraagt vier weken vanaf de legdatum. Een ongepeld hardgekookt ei blijft in de koelkast vier dagen goed. Eiwit kan u in een luchtdicht potje twee dagen in de koelkast bewaren.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Transvet verhoogt kans op depressie

nieuws 16/02/2011

Het eten van te veel transvet en van verzadigd vet verhoogt niet alleen de kans op hart- en vaatziekten, zoals al langer bekend was, maar vergroot ook de kans op depressie.

lees meer »

Ambachtelijke bakkerijproducten vetter

nieuws 24/01/2011

Ambachtelijke bakkerijproducten bevatten in het algemeen meer vet en ook meer transvetten en verzadigde vetzuren dan industriële producten. In producten die bij de bakkers verkocht worden zit dus meer verkeerd vet dan in dezelfde producten uit supermarkten.

lees meer »

Is kroepoek gezonder dan chips?

nieuws 2/01/2011

Kroepoek is een bijgerecht uit de Indonesische keuken. Het lijkt een beetje op chips en wordt soms als een gezond alternatief voor chips gepresenteerd.

lees meer »

Transvetzuren in melk mogelijk gezond

nieuws 28/12/2010

Koemelk met een hoog gehalte aan transvetzuren zou mogelijk een bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten, zo blijkt uit onderzoek van het Franse Institut français de recherche agronomique.

lees meer »
Wat denk jij?

HDL-cholesterol

  • is het 'goede' cholesterol
  • is het 'slechte' cholesterol
volgopfacebook

volgopinstagram