Ambachtelijke bakkerijproducten vetter

nieuws Ambachtelijke bakkerijproducten bevatten in het algemeen meer vet en ook meer transvetten en verzadigde vetzuren dan industriële producten. In producten die bij de bakkers verkocht worden zit dus meer verkeerd vet dan in dezelfde producten uit supermarkten. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Warenautoriteit (VWA). Dat komt omdat er bij ambachtelijke bedrijven meer gebruik wordt gemaakt van boter. Wanneer naast boter ook plantaardig vet wordt gebruikt, verbetert doorgaans de vetzuursamenstelling, maar in sommige gevallen neemt het gehalte aan transvetzuren juist toe.

De VWA constateert nauwelijks verschillen in vetgehalte en vetzuursamenstelling van producten van A-merken, C-merken en huismerken.
De VWA adviseert bedrijven de vetzuursamenstelling te verbeteren door het totale vetgehalte van producten te verlagen en als boter wordt vervangen door andere vetten gebruik te maken van een vet dat laag is in transvet en in verzadigd vet.


Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram