hygiëne

Wat kan je doen tegen ongewenste haargroei?

nieuws 4/01/2010

Veel vrouwen hebben fijne donshaartjes op de kin, de onderbuik, de bovenlip, of de borsten. Dat is normaal. Maar sommige vrouwen hebben last van overmatige haargroei op plekken waar normaal alleen mannen haargroei hebben.

lees meer »

Online meldpunt cosmeticaklachten

nieuws 27/12/2009

Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volkgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een online-meldpunt gelanceerd waar consumenten huidklachten en andere overgevoeligheidsreacties na het gebruik van cosmetica melden:

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Minder rimpels door chocolade?

nieuws 6/12/2009

Volgens een Brits onderzoek zou de huid van mensen die dagelijks donkere chocolade eten minder snel verouderen en zouden ze ook minder rimpels hebben.

lees meer »

Belgen poetsen slecht tanden

nieuws 20/11/2009

Slechts 44 % van de Belgische bevolking poetst zoals algemeen aanbevolen minstens tweemaal per dag de tanden. In dit zwakke cijfer bestaat een grote discrepantie naargelang geslacht: 51 % bij de vrouwen en 37 % bij de mannen.

lees meer »

Vitaminecrèmes tegen haaruitval zinloos

nieuws 3/11/2009

In huidcrèmes, shampoo en dergelijke zitten vaak vitamines zoals vitamine A, bètacaroteen, B5, B8 en E. De fabrikanten beweren dat de huid of het haar deze vitamines opneemt en dat ze dus plaatselijk inwerken.

lees meer »

Nederland start campagne over voedselveiligheid

nieuws 21/07/2009

Voedselinfecties komen op grote schaal voor. Volgens het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) lag het aantal voedselinfecties in het afgelopen jaar tussen de 300.00 en 750.000. Voedselinfecties zijn eenvoudig te vermijden. Daarom lanceert het RIVM de voorlichtingscampagne ‘Wat je moet weten, om veilig te eten!’

lees meer »

Belg poetst te weinig de tanden

nieuws 28/01/2009

Tandartsen raden aan om de tanden minstens tweemaal per dag twee minuten lang te poetsen. Een advies dat door de meerderheid van de Belgen niet wordt opgevolgd.

lees meer »
Wat denk jij?

Waarom hebben vrouwen meer last van een blaasontsteking?

  • De vagina ligt dicht bij de aars en hierdoor komen er snel bacteriën in de urineweg terecht.
  • Vrouwen hebben een kleinere blaas en moeten veel meer naar het toilet, een plaats vol bacteriën.
volgopfacebook

volgopinstagram