Boek: 'Kaalheid is een keuze'

boek-kaalheid.jpg

boeken-interviews Waarom wordt de mens kaal en grijs? Is dat onze prijs voor de evolutie of zit het in ons DNA? En valt er eigenlijk iets tegen het verval te doen? Ja, er valt iets tegen te doen, maar daar moet je wel wat voor overhebben. Dat is de conclusie van dit boek over haar.

Auteur Jaap Huisman voert de lezer mee in een persoonlijke zoektocht naar de strijd tegen kaalheid, van de kapper naar de huisarts en uiteindelijk naar een haartransplantatiekliniek in Polen. Hij laat de onvermoede betekenissen van het kapsel zien, als trofee voor een politicus, als modieus artikel - zowel op het hoofd als op het lichaam - of als medisch vraagstuk. Haardracht bepaalt meer dan we denken onze persoonlijkheid en uitstraling. Daar speelt de cosmetische industrie op in. Een shampoo alleen is niet meer voldoende. En tegen kaalheid bestaat een remedie. Kaalheid is een keuze is een fascinerend verslag over alles wat u nog niet wist over haar en hoofd.

Jaap Huisman (1953) was tussen 1980 en 1998 redacteur bij de Volkskrant en daarna architectuurcriticus bij Vrij Nederland. Tegenwoordig is hij hoofdredacteur van SMAAK, magazine van de Rijksgebouwendienst. Hij schreef ruim 20 boeken op het gebied van architectuur, ruimtelijke ordening en design. Hij leidt sinds 2010 twee commissies van de Amsterdamse Kunstraad.

Praktisch

Kaalheid is een keuze · Verkenning van een menselijke obsessie - Jaap Huisman - isbn: 9789068685671 · 2011 · paperback - 176p. · prijs: € 17.90 - uitgeverij: Thoth


Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram