hygiëne

Tips voor een voedselveilige picknick

Tips voor een voedselveilige picknick
dossier 23/07/2006

Picknick-tijd! Trek je een dagje de natuur in? Meestal verloopt er flink wat tijd tussen het moment waarop je het voedsel klaarmaakt en de maaltijd zelf, en dan zijn zeker bij warm weer een aantal voorzorgen op hun plaats.

lees meer »

Geen invloed tandvullingen op IQ

nieuws 29/05/2006

Amerikaanse onderzoekers hebben voor de eerste keer in een grootschalig onderzoek aangetoond dat het inhaleren van tandvullingen met kwikhoudend amalgaam geen negatieve invloed hebben op het IQ of de nierfunctie, in vergelijking met composietvullingen.

lees meer »

Dermatophilose

dossier 19/04/2006

Dermatophilose is een vrij onschuldige huidaandoening die wordt veroorzaakt door Dermatophilus congolense, een algemeen voorkomende bacterie. De aandoening wordt op de mens overgebracht via direct contact met de aangetaste huid van besmette dieren.

lees meer »

Benzeen in frisdranken

nieuws 13/03/2006

In Engeland is recent enige opschudding ontstaan naar aanleiding van een rapport van het Voedingsagentschap over de aanwezigheid van hoge dosissen van het kankerverwekkende benzeen in frisdranken.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Gezondheidsbeweringen van voedingsmiddelen

dossier 9/11/2005

De Europese etiketteringsrichtlijn verbiedt al geruime tijd dat aan levensmiddelen eigenschappen worden toegeschreven inzake het voorkomen, behandelen of genezen van een ziekte van de mens of dat daarop toespelingen worden gemaakt.

lees meer »

Tandartsen ijveren voor 2.500 extra banen

nieuws 25/06/2005

Het Verbond der Vlaamse Tandartsen (VVT) pleit voor het inzetten van 2500 tandartsassistenten die zich ontfermen over de niet medische opdrachten zoals administratie, patiëntenontvangst en sterilisatie.

lees meer »

Zon is nodig, maar met mate

nieuws 15/06/2005

Mensen die uit angst voor huidkanker hun huid systematisch insmeren met een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor (sunblock), moeten beseffen dat ze daarmee ook de aanmaak van vitamine D verhinderen.

lees meer »
Wat denk jij?

Zwemmerseczeem is besmettelijk

  • juist
  • fout
volgopfacebook

volgopinstagram