Geen filet américain voor kleine kinderen

nieuws Filet américain en alle (half)rauwe vleeswaren (zoals carpaccio, gehakt, rood gebakken biefstuk of hamburger...) worden afgeraden voor baby’s en kleine kinderen omdat ze ziektekiemen (zoals Listeria en Salmonella) en parasieten (zoals lintworm) kunnen bevatten. Bij kinderen kan dit ernstige ziekteverschijnselen veroorzaken. Om dezelfde reden is (half)rauw vlees ook afgeraden voor oudere mensen, voor zwangere vrouwen en voor mensen met een verstoord immuunsysteem.
Als het vlees kiemen bevat, is dat doorgaans het gevolg van een besmetting bij het slachten, van een gebrek aan hygiëne bij het versnijden of vermalen, of van een te hoge bewaartemperatuur. Zelfs met de verbeterde voedingshygiëne is dit niet altijd te vermijden. Om problemen met filet américain en ander rauw vlees te vermijden, mag het niet langer dan 48 uur worden bewaard (in de frigo bij een temperatuur onder 4°C). Het best is om het vlees vlak vóór de maaltijd te malen.
Ook andere rauwe voedingswaren (zoals rauwe vis en schaaldieren, rauwe kaas...) worden omwille van mogelijk besmettingsgevaar afgeraden voor kleine kinderen, ouderen en zwangere vrouwen.


Laatst bijgewerkt: mei 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

© 2024 Roularta Media Group NV - Niets uit deze webpagina mag op enigerlei wijze worden gekopieerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming. cim metriweb