Sla in zakjes snel opeten

nieuws Het is aan te raden voorverpakte sla binnen één tot twee dagen na aankoop op te eten. Op de uiterste houdbaarheidsdatum is het met de kwaliteit een stuk slechter gesteld gesteld, zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond.
De bond onderzocht diverse soorten voorverpakte sla van verschillende supermarkten. Bijna alle kant-en-klare sla blijkt op de dag van aankoop dik in orde: 86% scoort dan goed tot zeer goed. Maar dat ligt anders op de dag van de uiterste houdbaarheidsdatum. Dan krijgen slechts 4 van de 29 zakjes sla (3 keer veldsla, één zakje rucola) het predikaat goed. Dat is 14% van het totaal, terwijl 59% van de voorverpakte sla op de uiterste houdbaarheidsdatum niet verder komt dan matig of slecht. Wie de voorverpakte sla toch langer dan twee dagen wil bewaren, doet er goed aan in de winkel goed op de houdbaarheidsdatum te letten. Zoek ook eens achterin het koelvak. Vaak liggen daar nog zakjes die net wat langer houdbaar zijn.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram