Tatoeagekleurstof veroorzaakt infectie

nieuws De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarschuwt voor tatoeagekleurstoffen die infecties veroorzaken wanneer ze in de huid worden geïnjecteerd. De VWA roept maandag tatoeëerders op om deze kleurstoffen, Euro Sumi Outlining INK en Euro Sumi Gray Wash Shading INK, niet te gebruiken.
De kleurstoffen zijn begin juni verkocht op de Tattoo Convention in Amsterdam. De VWA heeft de stoffen onderzocht nadat een aantal klachten waren binnengekomen over ontstekingen. In de stoffen bleken bacteriën te zitten. De VWA raadt personen aan hun huisarts te raadplegen als zij recent een tatoeage hebben laten zetten en last hebben van een huidinfectie of ziekteverschijnselen met koorts. Beide tatoeagekleurstoffen zijn niet in winkels in Nederland verkrijgbaar. Ze worden rechtstreeks bij distributeurs in België of Engeland besteld en verhandeld op tatoeagebeurzen en internet.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram