8 huidvriendelijke wastips

nieuws 1. Bepaalde wasmiddelresten in de kleding kunnen de huid irriteren door hun reinigende werking. Om te voorkomen dat dergelijke irritaties optreden, is het dan ook belangrijk dat het wasmiddel tijdens de wasbeurt goed uit het wasgoed wordt gespoeld.

2. Gebruik een klassiek in plaats van een kort wasprogramma. De was wordt dan langer en met meer water gespoeld, zodat het wasmiddel goed wordt verwijderd.

3. Onderbreek de spoelcyclus zeker niet: deze is belangrijk om resten van het wasmiddel te verwijderen.

4. Stop niet te veel was in de machine, zodat deze beter wordt gespoeld en het wasmiddel volledig uit de kleding wordt verwijderd.

5. Bij het minste vermoeden dat uw huid geïrriteerd wordt door een wasmiddel, is het raadzaam om van wasmiddel te veranderen. Schakel liefst over op een wasmiddel dat dermatologisch getest is en een hypoallergeen parfum bevat.

6. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, gebruikt u beter een wasverzachter als u gevoelig bent voor irritatie of allergie. In tegenstelling tot wasmiddelen, zijn wasverzachters juist ontwikkeld om in kledingstukken te blijven zitten. Het is de bedoeling dat ze aanwezig blijven en de scherpe textielvezels letterlijk omhullen zodat ze zachter en aangenamer aanvoelen.

7. Was nieuwe kleding minstens één keer alvorens ze te dragen. Zo helpt u allergische reacties op eventuele restanten van kleurstoffen in het textiel te voorkomen.

8. Als u allergisch bent voor pollen, laat dan tijdens het pollenseizoen de was niet buiten drogen.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram