ei

Dierlijke voortplantingsproducten, gebruikt als voeding.

35 artikels over ei , per
Bekijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Mag je geschilderde eieren opeten ?

Mag je geschilderde eieren opeten ?
nieuws 26/03/2018

Tijdens de paasdagen eten we allemaal chocolade in de vorm van een ei, een paasklok of een paashaas. Voor decoratieve doeleinden worden er ook gekookte kippeneieren beschilderd. Maar mag je die daarna nog opeten?

lees meer »

Wat u moet weten over de besmette eieren

Wat u moet weten over de besmette eieren
nieuws 3/08/2017

Vorige week haalde federaal Voedselagentschap FAVV de eieren van een aantal Vlaamse pluimveebedrijven uit de handel, nadat uit testen was gebleken dat ze besmet waren met fipronil. Deze week kregen ook Nederlandse consumenten een waarschuwing in de bus.

lees meer »

Eieren niet slecht voor het hart

Eieren niet slecht voor het hart
nieuws 31/03/2016

Nieuw onderzoek in Finland bevestigt wat al een tijdje bekend is: een eitje per dag kan geen kwaad voor het hart. Het cholesterol in eieren (en andere voedingsproducten) verhoogt de kans op hartziekten namelijk niet. Dat geldt zelfs voor mensen die drager zijn van een bepaald gen (APOE4) dat de gevoeligheid voor cholesterol verhoogt.

lees meer »

Bevatten scharreleieren uit eigen tuin meer Salmonella?

Bevatten scharreleieren uit eigen tuin meer Salmonella?
nieuws 30/07/2015

Er is een kleine kans dat een ei besmet is met salmonella-bacteriën. Een salmonellabesmetting kan ernstige maag-darmklachten veroorzaken. Waar eieren die u in de winkel koopt afkomstig zijn van legkippen die verplicht gevaccineerd zijn tegen (bepaalde types van) Salmonella of waarvan de eieren gecontroleerd worden op Salmonella, is dat natuurlijk niet het geval met uw scharrelkippen.

lees meer »

Hoe vers is een ei?

Hoe vers is een ei?
dossier 1/03/2015

Iedereen twijfelt wel eens of de eieren die in de koelkast liggen wel nog vers zijn. Enkele eenvoudige tips kunnen ons hierbij helpen. Het woord dat te onthouden is is 'luchtkamer'.

lees meer »

Waarom moet u eieren in de koelkast bewaren?

Waarom moet u eieren in de koelkast bewaren?
nieuws 29/08/2014

Eieren blijven het langst goed als u ze gekoeld bewaart. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese voedselveiligheidsorganisatie EFSA . Eieren kunnen niet goed tegen vocht en temperatuurschommelingen, blijkt uit eerder onderzoek.

lees meer »

Eieren en gezondheid

Eieren en gezondheid
dossier 2/04/2014

Een eitje past in een gezonde voeding. Eieren bieden een interessante combinatie van essentiële voedingsstoffen voor weinig geld.

lees meer »

Mensen onderschatten risico’s rauw voedsel

Mensen onderschatten risico’s rauw voedsel
nieuws 1/08/2013

Rauw of te weinig gekookt voedsel, is een belangrijke oorzaak van voedselvergiftigingen. Het gaat dan o.m. om rauw vlees (américain, carpaccio), vis (oesters en andere schaal- en schelpdieren, sushi), bereidingen met rauwe eieren (bv. mayonaise, bavarois, tiramisu, chocolademousse) en kiemgroenten zoals taugé.

lees meer »

Allergie voor eieren bestrijden met eieren

Allergie voor eieren bestrijden met eieren
nieuws 9/05/2012

Volgens een studie voorgesteld op de jaarvergadering van de American Academy of Allergy blijken kinderen met een allergie voor eieren geleidelijkaan beter en beter bestand te zijn tegen de eieren,

lees meer »

Eitje houdt u wakker

Eitje houdt u wakker
nieuws 8/01/2012

Eiwitten uit eieren, en dan vooral uit het witte gedeelte, houden u wakker en alert. Dat blijkt althans uit experimenteel onderzoek bij muizen in het vakblad Neuron.

lees meer »

Zes eieren per week niet ongezond

Zes eieren per week niet ongezond
nieuws 29/09/2011

Cholesterol uit eieren draagt slechts beperkt bij aan de verhoging van het cholesterol in het bloed. Bij gezonde mensen hoeft de consumptie van 6 eieren per week daarom niet te worden afgeraden.

lees meer »

Enkele ei-weetjes:

Enkele ei-weetjes:
dossier 19/04/2011

De houdbaarheid van een rauw ei bedraagt vier weken vanaf de legdatum. Een ongepeld hardgekookt ei blijft in de koelkast vier dagen goed. Eiwit kan u in een luchtdicht potje twee dagen in de koelkast bewaren.

lees meer »

Een eitje bij het ontbijt mag

nieuws 30/03/2009

In vele voedingsaanbevelingen wordt nog altijd aanbevolen om maximaal 3 eieren per week te eten. Volgens een recente Britse studie (in het Nutrition Bulletin) is het echter geen enkel probleem om dagelijks een eitje te eten bij het ontbijt.

lees meer »
35 artikels over ei , per
Bekijk
Wat denk jij?

Hoe ouder een ei, hoe groter de luchtkamer

  • Juist
  • Fout


pub