Allergie voor eieren bestrijden met eieren

Laatst bijgewerkt: mei 2022

nieuws Volgens een studie voorgesteld op de jaarvergadering van de American Academy of Allergy blijken kinderen met een allergie voor eieren geleidelijkaan beter en beter bestand te zijn tegen de eieren naarmate ze er meer eten. Eerder had dezelfde onderzoeksgroep van het Johns Hopkins Children's Center al gelijkaardige resultaten bekomen bij kinderen met een melkallergie.

45 kinderen tussen 5 en 18 jaar met een bewezen allergie voor eieren werden gedurende een periode van 11 maanden gevolgd. De helft van de kinderen kreeg tijdens die periode steeds hogere dosissen eiwit, terwijl de andere helft een placebo kreeg. Na 11 maanden bleken de kinderen die eiwit kregen, tot 5 g eieren te verdragen zonder enige allergische klacht. Bij de kinderen met placebo verdroeg geen enkel kind op het einde eieren. Bij kinderen uit de eigroep die toch nog klachten hadden, waren de klachten veel milder. Bloedonderzoek toonde aan dat de kinderen die het eiwit hadden gekregen, veel minder IgE-antistoffen in het bloed hadden, wat wijst op een verminderde reactie van het afweersysteem.

De onderzoekers wijzen erop dat meer studies nodig zijn vooraleer deze vorm van orale immuuntherapie op grotere schaal kan worden toegepast.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram