Eieren verhogen kans op beroerte en hartziekte niet

nieuws Volgens een studie van de Harvard School of Public Health in het gezaghebbende British Medical Journal bestaat er geen verband tussen het regelmatig eten van eieren (tot één per dag) en de kans op coronaire hartziekte of beroerte. Bij diabetespatiënten is de kans op hartziekte iets verhoogd, maar de kans op een beroerte verlaagd.

Voor deze studie werden 17 onderzoeken geanalyseerd waarbij in totaal bijna 6.000 gevallen van coronaire hartziete en meer dan 7500 gevallen van beroerte werden bestudeerd. Er werd geen enkele aanwijzing gevonden voor een verband tussen het consumeren van eieren en de kans op een coronaire hartziekte of beroerte. Meer zelfs: mensen die dagelijks een ei aten, blijken iets minder kans te hebben op een beroerte, zeker bij diabetespatiënten waar de ei-eters een 25% lagere kans op een beroerte hadden.

De onderzoekers stippen wel aan dat ze geen rekening hielden met de bereidingswijze van de eieren, noch de hoeveelheid zout of de herkomst van het ei.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram