verwondingen en letsels

Tijgermug rukt op in Europa

nieuws 6/11/2009

Bepaalde ziektebeelden die tot nu toe alleen in tropische gebieden voorkwamen, kunnen zich dankzij de tijgermug ook in Zuid-Europa en zelfs in België en Nederland voordoen.

lees meer »

Onrust over Tijgermug (Aedes albopictus)

dossier 7/10/2009

De tijgermug (Aedes albopictus) is een mug die van oorsprong uit zuidoost-Azië komt. Met de import van allerlei goederen is het volgens experts slechts een kwestie van tijd voor de mug zich ook in België en Nederland zal vestigen.

lees meer »

Vreemde voorwerpen op vreemde plaatsen

Vreemde voorwerpen op vreemde plaatsen
dossier 24/09/2009

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Tijdens het spelen stoppen ze al eens een vreemd voorwerp (klein speelgoedje, kraaltje, …) in hun neus of oren of slikken ze het per ongeluk in. Wat je in deze gevallen zelf kan doen en wanneer je zeker naar de arts moet gaan, lees je hier.

lees meer »

Nieuwe kunstgrasvelden veiliger

nieuws 21/09/2009

Artsen van UZ Leuven hebben het risico op ernstige gewrichtsbandletsels bij kunstgrasvelden onderzocht en vergeleken met natuurlijk gras. Bij vele voetballers, trainers en begeleiders leeft immers het idee dat spelen op een kunstgrasveld gevaarlijker is dan op natuurlijk gras.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Whiplash door autostoel

nieuws 27/01/2009

Vier van de vijf autostoelen zijn niet whiplashproof. Dat is onderzocht door Euro NCAP, waarin Europese overheden en consumentenorganisaties samenwerken.

lees meer »

De ziekte van von Willebrand (vWD)

dossier 17/09/2008

De ziekte van von Willebrand is een bloedingsziekte die tot uiting komt in abnormale bloedingen, gewoonlijk van de huid en de slijmvliezen (slijmvliezen van de neus, de mond, het maagdarmkanaal en de baarmoeder).

lees meer »
Wat denk jij?

Een open wonde aan het onderbeen onstaat vaak door problemen met de doorbloeding.

  • Juist
  • Fout
volgopfacebook

volgopinstagram