verwondingen en letsels

Bedwantsen bezig aan comeback

nieuws 30/10/2010

De laatste jaren lijkt de bedwants bezig aan een comeback. In Europa was de soort zeldzaam maar hij wordt weer vaker gesignaleerd, zo meldt het Nederlandse RIVM in het Infectieziektenbulletin.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Dengue-epidemie op Franse Antillen

nieuws 20/08/2010

Op de Franse vakantie-eilanden Guadeloupe, Martinique en Saint-Martin woedt momenteel een Dengue-epidemie. Op beide eilanden samen zijn sinds begin dit jaar reeds meer dan 40.000 mensen besmet. Toeristen worden opgeroepen om zich te beschermen tegen muggenbeten.

lees meer »

Jaarlijks 170 ongevallen tijdens barbecuen

nieuws 16/08/2010

In Nederland moeten elk jaar 170 mensen naar de Spoedeisende Hulp Afdeling van een ziekenhuis omdat ze gewond zijn geraakt tijdens barbecuen. Iets meer dan de helft heeft zich verbrand, direct aan het vuur of aan een heet voorwerp.

lees meer »

Een vuiltje of splinter in het oog

nieuws 26/07/2010

Een vuiltje in het oog (stof, een vliegje, een korreltje zand, een splinter van hout of ijzer...) kan heel vervelend zijn: u hebt een branderig en pijnlijk gevoel, het oog is rood, begint te tranen, enz.

lees meer »

Campagne over veilig vervoer op de fiets

nieuws 27/06/2010

In Nederland lanceerde de vereniging Consument en Veiligheid een nieuwe campagne ‘Veilig Achterop’. Met deze actie wil Consument en Veiligheid het aantal ongevallen als gevolg van een spaakbeknelling terugdringen.

lees meer »

Ziekte van Lyme neemt toe

Ziekte van Lyme neemt toe
nieuws 2/06/2010

Volgens een onderzoek van het Nederlandse RIVM neemt de ziekte van Lyme in Nederland toe. De beet van een teek kan een bacterie overbrengen die de ziekte van Lyme veroorzaakt.

lees meer »

Gekneusde of verrekte knie

nieuws 30/03/2010

Een gekneusde of verrekte knie is door een stoot, val of een ongelukkige beweging beschadigd. Maar het gewricht zelf, de botten, kniebanden, knieschijf en meniscus zijn nog heel.

lees meer »

Tips voor het dragen van een gipsverband

nieuws 26/01/2010

Een gipsverband wordt aangelegd om een gewricht of bot te immobiliseren in een bepaalde stand. Niet alleen bij een botbreuk, maar ook veel andere aandoeningen wordt een gipsverband aangelegd.

lees meer »
Wat denk jij?

Een skiduim is een heel onschuldig skiletsel

  • juist
  • niet juist
volgopfacebook

volgopinstagram