Leer kinderen vallen

nieuws De Nederlandse Stichting Consument en Veiligheid is gestart met een campagne om kinderen bewust te maken van risico’s van vallen en ze te leren hoe ze een val kunnen opvangen. Dat is volgens de Stichting nodig, want jaarlijks worden er in Nederland ruim 11.000 kinderen tussen 5 en 10 op een spoedafdeling van het ziekenhuis behandeld als gevolg van een val van hoogte, zoals van een klimrek, een trap of een glijbaan. Daarnaast worden er nog eens 1.300 kinderen per jaar opgenomen in een ziekenhuis. Driekwart van de kinderen die in het ziekenhuis worden opgenomen heeft een fractuur, bij één op de tien is een hersenschudding de reden voor opname. Jaarlijks overlijdt gemiddeld 1 kind in deze leeftijdsgroep aan de gevolgen van een val van hoogte
Vallen op zich is niet gemakkelijk te voorkomen, wel kunnen de gevolgen van een val zoveel mogelijk worden beperkt door op een juiste manier te vallen.
Op de website www.stuntkids.nl leren kinderen op een speelse manier leren wat ze kunnen doen om een ernstige val te voorkomen. Stan de Stuntman geeft kinderen drie belangrijke boodschappen mee: gebruik bij skaten en skateboarden de juiste beschermingsmiddelen, laat je tijdens het spel niet opjutten door vriendjes en vriendinnetjes en zorg dat je je rond maakt als je valt.
www.veiligheid.nl
www.stuntkids.nl


Laatst bijgewerkt: maart 2009

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram