Hoe moet u een zonnebrandproduct gebruiken?

Laatst bijgewerkt: juni 2022

nieuws Tenminste 15 à 30 minuten vóór u naar buiten gaat, smeert u de crème op elke zone die aan de zon kan worden blootgesteld. Vergeet vooral niet de kwetsbare zones die vaak over het hoofd worden gezien: de oren, de neus, de lippen, de rugkant van voeten en handen, de halsuitsnijding (ook bij de heren), de schedel van kaalhoofdigen, de okselholten en genitaliën als u aan naturisme doet.
Voor een afdoende bescherming moet 2 mg van het product per cm2 worden aangebracht, dat wil zeggen dat ongeveer 36 g (zes volle koffielepels) zonnebrandcrème nodig is om het lichaam van een volwassene te beschermen. Gebruikt u minder, dan vermindert de bescherming navenant.

Breng minstens om de twee uur opnieuw zonnebrandproduct aan, en zeker na het zwemmen, baden, heftig zweten of afdrogen.

Bij het gelijktijdig gebruik van zonnebrandcrèmes en deet bevattende muggenrepellants blijkt dat deet de werkzaamheid van de zonnebrandcrème sterk vermindert. Omgekeerd heeft de zonnebrandcrème geen negatieve invloed op de werkzaamheid van deet.
Daarom wordt aangeraden om de repellant (deet of een andere repellant) samen met de zonnebrandmelk aan te brengen en bovendien bijkomende beschermingsmaatregelen tegen uv te voorzien (bijvoorbeeld een zonnebrandcrème met hogere beschermingsfactor).

Meer info: www.veiligindezon.be
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram