Een op vijf teken is besmet met Lyme-bacterie

nieuws In Nederland is een op de vijf teken besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit.
In de tweede helft van vorig jaar was ruim 19 procent van de beestjes besmet. In 2007 was de besmettingsgraad tien procent, in 2006 was dat 24 procent. De meeste tekenbeten vinden plaats in het weekeinde. Met name zondag is een 'populaire' dag, omdat dan relatief veel mensen in de natuur of in de tuin zijn.
In België zouden tien procent van de teken besmet zijn met deze ziekteverwekker. In België worden elk jaar gemiddeld 700 gevallen van de ziekte van Lyme vastgesteld. De ziekte kan het zenuwstelsel aantasten en gewrichtsontstekingen en hartaandoeningen veroorzaken. Met een antibioticumkuur is de ziekte meestal goed te behandelen.

Lees ook: Alles wat je moet weten over de ziekte van Lyme


Laatst bijgewerkt: mei 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram