oogziekten

3D-tv kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen

nieuws 5/07/2022

3D-films kunnen schadelijk zijn voor het zicht. Volwassenen die af en toe een film in 3D kijken, lopen weinig risico. Maar wie veel of vanaf jonge leeftijd met driedimensionale beelden geconfronteerd wordt, kan daar last van ondervinden.

lees meer »

Voorzichtig met lekkende batterijen

nieuws 21/01/2014

Als de vloeistof van lekke batterijen in contact met je ogen komt, dan moet je je ogen onmiddellijk met veel water spoelen en zo snel mogelijk een arts raadplegen, want dit kan tot blindheid of ander letsel leiden

lees meer »

LED-lampen gevaarlijk voor de ogen?

nieuws 30/06/2022

Volgens het Franse gezondheidsagentschap l'Agence nationale de sécurité sanitaire de l'alimentation, de l'environnement et du travail (Anses) kunnen sommige LED-lampen gevaarlijk zijn voor de ogen, vooral bij kinderen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Hoe kan je weten of je kind een lui oog heeft?

nieuws 6/07/2022

Een lui oog komt voor bij 2 tot 4% van de bevolking. Zonder behandeling geeft een lui oog een verminderde gezichtsscherpte die niet kan gecorrigeerd worden met een bril. De medische term voor lui oog is “amblyopie”.

lees meer »

Bijziendheid is erfelijk

nieuws 30/06/2022

Mensen die bijziend zijn, hebben de aandoening gekregen via hun ouders. Dat hebben onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam aangetoond.

lees meer »

Een vuiltje of splinter in het oog

nieuws 12/11/2018

Een vuiltje in het oog (stof, een vliegje, een korreltje zand, een splinter van hout of ijzer...) kan heel vervelend zijn: u hebt een branderig en pijnlijk gevoel, het oog is rood, begint te tranen, enz.

lees meer »

Maakt rood vlees blind?

nieuws 19/08/2019

Mensen die wekelijks minstens 10 keer rood vlees eten, hebben tot 50% meer kans om op latere leeftijd maculaire degeneratie te krijgen dan mensen die minder dan 5 keer per week rood vlees eten.

lees meer »

Voeding kan helpen tegen cataract

nieuws 13/07/2020

Cataract is een vertroebeling van de ooglens waardoor het zicht troebeler wordt en de kleuren minder intens worden. Er is een nood om meer licht te gebruiken bij het lezen, het contrast tussen de letters en de achtergrond vervaagt, er treedt een vergeling van de kleuren op, de omgeving wordt mistig.

lees meer »

Geneesmiddel tegen maculaire degeneratie terugbetaald

nieuws 19/08/2019

Vanaf eind oktober 2007 wordt het nieuwe geneesmiddel Ranibizumab (merknaam Lucentis) tegen bepaalde vormen van maculaire degeneratie terugbetaald door de ziekteverzekering. Lucentis is sinds juli 2007 beschikbaar op de Belgische markt maar is zeer duur.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

UV-straling tijdens het skiën geeft onomkeerbare oogschade.

  • Juist
  • Fout