oogziekten

Oogfoto voorspelt herseninfarct

nieuws 26/10/2001

Een foto van de kleine bloedvaatjes achteraan in het oog zou in de toekomst kunnen gebruikt worden om het risico op een beroerte (CVA) vast te stellen. De nieuwe techniek werd aan de University of Wisconsin met succes uitgetest op ruim 10.000 mannen en vrouwen.

lees meer »

Retina-week

nieuws 15/10/2001

De Internationale Vereniging tegen Ouderdoms maculadegeneratie lanceerde zopas in het Europese Parlement een internationale bewustmakingscampagne rond maculaire degeneratie. Maculaire degeneratie is de voornaamste oorzaak van (gedeeltelijke) blindheid bij mannen en vrouwen boven 50 jaar.

lees meer »

Spinazie tegen maculaire degeneratie?

nieuws 10/12/2001

Een eiwit uit spinazie zou op termijn een oplossing kunnen vormen voor maculaire degeneratie. Dit is een oogaandoening die op latere leeftijd vaak tot bijna-blindheid leidt en die momenteel niet kan behandeld worden.

lees meer »

Slimme autofocus-bril op komst

nieuws 5/07/2022

Sterkere bril nodig? Binnen pakweg een decennium moet u daarvoor misschien alleen nog op enkele knopjes duwen om de computer in uw bril nieuwe instructies te geven.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hoop voor blinden

nieuws 24/08/2001

Amerikaanse wetenschappers hebben microchips geïmplanteerd in de ogen van drie blinde mannen. Als dit experiment zou slagen betekent dat miljoenen blinden en slechtzienden weer zouden kunnen zien.

lees meer »

Nieuwe hoop voor maculaire degeneratie

nieuws 3/08/2001

Onderzoekers van de Amerikaanse Northwestern University zeggen dat een nieuwe gentherapie op termijn twee ernstige oogziekten zou kunnen stoppen: maculaire degeneratie en diabetische retinopathie.

lees meer »

Fantasielenzen kunnen gevaarlijk zijn

nieuws 15/03/2003

Fantasie contactlenzen die gebruikt worden om een ander oogkleurtje te hebben, kunnen tot ernstige oogbeschadiging leiden, zo waarschuwt de Société canadienne d'ophtalmologie.

lees meer »

Make-up kan lenzen beschadigen

nieuws 15/03/2003

Indien u lenzen draagt en make-up gebruikt, neem dan best sommige voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat u allerlei problemen met uw lenzen krijgt. De American Optometric Association geeft terzake enkele concrete tips:

lees meer »

Het kermisoog: een nieuw oogletsel

nieuws

In de medische literatuur is een nieuw oogletsel beschreven dat men het kermisoog is gaan noemen. Het gaat om een oogletsel ten gevolge van kleine metaaldeeltjes die in het oog terecht komen na een kermisbezoek.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Droge ogen kan wijzen op een syndroom

  • juist
  • niet juist