Hoop voor blinden

nieuws Amerikaanse wetenschappers hebben microchips geïmplanteerd in de ogen van drie blinde mannen. Als dit experiment zou slagen betekent dat miljoenen blinden en slechtzienden weer zouden kunnen zien. Het duurt nog een aantal maanden voor echt duidelijk is of de blinde mannen hun zicht weer terugkrijgen.

Door middel van een operatie werden de microchips geïmplanteerd. De operatie duurde ongeveer twee uur en de volgende dag konden de blinden al weer naar huis. De wetenschappers verwachten niet dat de blinden alles weer kunnen zien maar genoeg om weer gezichten te herkennen en zich in huis zonder problemen te kunnen lopen.

De microchip heeft de grootte van een speldenknop. Door een operatie wordt de chip achter in het oog geplaatst. Het apparaatje krijgt zijn energie uit 3500 zonnecellen deze maken gebruik van het licht dat het oog binnenvalt. De energie wendt de chip aan om signalen naar de hersenen te sturen waar een beeld gevormd kan worden.
Bron: Optobionics


Laatst bijgewerkt: augustus 2001

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram