UZ Gent opent tuin voor slechtzienden

Laatst bijgewerkt: mei 2021

nieuws Het UZ Gent heeft voortaan een Multisensoriële Low-Visiontuin. De tuin nodigt mensen met een visuele beperking uit om te voelen, ruiken, horen, zien en proeven. Ze beleven er een breed spectrum aan zintuiglijke ervaringen. Ze vinden op hun pad meer dan 30 planten- en boomsoorten. Elke soort heeft een naambord in braille met een voelbare afbeelding van het blad of de bloem. De tuin nodigt uit om te voelen, ruiken, horen en genieten. Er zijn onder meer sculpturen, een kruidentuin, waterpartij, petanquebaan en vogelkastjes.

De tuin biedt patiënten een aangename en veilige plek om te revalideren. Ook familie en vrienden van patiënten zijn er welkom, net als bezoekers en medewerkers.

De Multisensoriële Low-Visiontuin is een project van het Centrum voor Visuele Revalidatie van de dienst Oogheelkunde. De tuin ligt in het De Pintepark UZ Gent, ter hoogte van Polikliniek 1. Hij werd ontworpen door tuin- en landschapsarchitect Hugo Vervondel.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram