50.000 mensen doen online oogtest

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Een online oogtest van het Nederlandse Oogfonds is in negen maanden door meer dan 50.000 mensen ingevuld. Met de oogtest wil de stichting aandacht vragen voor het belang van het zo vroeg mogelijk opsporen van oogziektes. Dat meldt het Oogfonds.

Mede door de vergrijzing worden steeds meer mensen getroffen door een oogziekte. Door deze zo snel mogelijk op te sporen en te behandelen, kan bij 7 van de 10 mensen worden voorkomen dat ze blind of slechtziend worden. De online oogtest, die iedereen gewoon thuis kan doen, draagt daaraan bij. Het is een laagdrempelige methode om alarmsignalen zo snel mogelijk te signaleren, zodat mensen al in een vroeg stadium van een oogziekte een optometrist of oogarts kunnen raadplegen.

De online oogtest is in samenwerking met oogartsen ontwikkeld.
Met de test kan iedereen zelf controleren hoe het gesteld is met scherpte en contrast zien, het gezichtsveld en de centrale netvliesfunctie. Ook worden vragen gesteld die van belang zijn voor de ogen, bijvoorbeeld over diabetes, roken en leeftijd. De test geeft direct een indicatie voor een bezoek aan een opticien, optometrist of oogarts.

De online oogtest is te vinden op http://oogtest.oogfonds.nl.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram