Nederlandse oogartsen eisen verbod consumentenvuurwerk

123-afb-vuurw-blauw-170-10.jpg

nieuws Diverse verenigingen van Nederlandse oogartsen eisen in een manifest een verbod op consumentenvuurwerk. Ieder jaar worden er rond de jaarwisseling grote campagnes opgezet om mensen bewust te maken van het gevaar van vuurwerk. Desondanks vallen er ieder jaar vele slachtoffers. Voor 10 mensen is 2014 begonnen met het verwijderen van een oog, diverse mensen leven verder zonder hand of arm en er vielen dit jaar zelfs meerdere doden. Allemaal letsels door vuurwerk en met een grote invloed op het verdere leven van de getroffenen. Daarnaast brengen deze letsels grote maatschappelijke gevolgen met zich mee.

Met grote professionele vuurwerkshows kan iedereen op een veilige manier genieten van (en kijken naar) vuurwerk. De ondertekenende organisaties zijn ervan overtuigd dat een verbod op consumentenvuurwerk ervoor kan zorgen dat er steeds minder letsels door vuurwerk worden veroorzaakt. Het in stand houden van de huidige wijze van de viering van Oud en Nieuw staat volgens deze organisaties niet in verhouding tot de letsels, de materiële en immateriële schade, de veiligheids -en handhavingsproblemen en de maatschappelijke overlast die vuurwerk tot gevolg heeft.

Laatst bijgewerkt: oktober 2014

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram