medicatie zenuwstelsel

Onschuldige pijnstillers bevatten gevaarlijk veel zout

nieuws 29/11/2013

De bruisvarianten van pijnstillers bevatten zo veel zout dat ze de kans op hartaanvallen en hersenbloedingen met een vijfde verhogen. Dat is althans een van de conclusies uit een grootschalige studie bij 1,3 miljoen Britten die werd gepubliceerd in de British Medical Journal.

lees meer »

ADHD: welk geneesmiddel?

nieuws 16/11/2013

Medicamenteuze behandeling van kinderen en jongeren. De medicamenteuze behandeling wordt opgestart door een specialist, en dient een onderdeel te zijn van een omvattend zorgplan,

lees meer »

Explosieve stijging van ADHD-medicatie

nieuws 26/10/2013

Het gebruik van ADHD-medicatie voor zes maanden of langer onder kinderen is vervijfvoudigd. Dat blijkt uit onderzoek in Denemarken bij kinderen van 6 tot 13 jaar. Deze trend is volgens de auteurs wereldwijd.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Pijnstillers voor marathon zijn gevaarlijk

Pijnstillers voor marathon zijn gevaarlijk
nieuws 20/10/2013

Atleten die voor een maraton of een andere duurinspanning pijnstillers nemen, lopen een sterk verhoogd risico op allerlei gevaarlijke bijwerkingen. Zo hebben ze vier tot tien keer meer kans op complicaties zoals een hartaanval, een maagbloeding of nierfalen.

lees meer »

Artrose in de schouder

nieuws 24/08/2013

Pijn in de schouder, voortdurend aanwezig of alleen als u uw arm wilt bewegen, kan wijzen op artrose in de schouder. Bijkomende klachten kunnen zijn dat uw schouder ’s nachts pijn doet, dat uw schouder kraakt bij beweging en dat u uw arm minder goed kunt gebruiken.

lees meer »

Waterpokken (Varicella) en zona: geen ontstekingsremmers

nieuws 28/07/2013

Waterpokken (Varicella) en zona zijn virale aandoeningen die veroorzaakt worden door het herpes zoster virus. Het Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI) raadt het gebruik van niet-steroidale ontstekingsremmers (NSAID’s) ten stelligste af.

lees meer »

ADHD-medicatie werkt niet op de lange termijn

nieuws 8/07/2013

Negen op tien kinderen met matige tot ernstige ADHD hebben blijvende klachten, ook als ze al geruime tijd worden behandeld met geneesmiddelen. Dat melden onderzoekers van het Amerikaanse Johns Hopkins Children's Center.

lees meer »

Voorzichtig met Voltaren

nieuws 4/04/2013

Voltaren en andere ontstekingsremmers op basis van Diclofenac (zoals Cataflam, Diclofenac, Motifene en Polyflam) verhogen het risico op een hartinfarct of een beroerte met 40 tot 60 procent.

lees meer »

Hoe omgaan met een depressie: verschillende behandelingen

Hoe omgaan met een depressie: verschillende behandelingen
dossier 17/01/2013

Een depressie is een aandoening die valt onder de 'stemmingsstoornissen'. Het is een aandoening van de stemming en gevoelens. Van een depressieve stemming is sprake als er gedurende een langere periode een niet normale somberheid en/of lusteloosheid bestaat.

lees meer »

Nicotinevervangers helpen bij rookstop

nieuws 4/01/2013

Volgens een nieuwe analyse van de beschikbare wetenschappelijke literatuur door de internationale Cochrane Collaboration verhogen nicotinevervangers de kans op succes bij het stoppen met roken.

lees meer »

Pijnstillers vaak oorzaak hoofdpijn

nieuws 12/11/2012

Hoofdpijn is vaak te wijten aan overmatig gebruik van pijnstillers. Dat blijkt uit een rapport van het Britse National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE).

lees meer »

Rij veilig met geneesmiddelen

nieuws 2/11/2012

Jaarlijks vallen er in Nederland tussen de 33 en 66 doden in het verkeer door medicijngebruik. Dat zegt het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM).

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram