Pijnstillers tegen lage rugpijn leiden tot erectiestoornissen

123-man-rugpijn-08-170.jpg

nieuws Mannen die regelmatig pijnstillers met opiaten nemen tegen rugpijn, kunnen last krijgen van erectieproblemen. Dat schrijven onderzoekers in het medische tijdschrift Spine.

Zij gingen het medicatiegebruik na van ruim 11.000 mannen met chronische rugpijn. Daaruit bleek dat bijna 20% van de mannen die minstens vier maanden lang pijnstillers namen, ook pillen tegen erectieproblemen gebruikten. Bij mannen die geen pijnstillers gebruikten, was dat slechts 7%. Hoe ouder de mannen waren, hoe hoger de kans dat ze ook erectiemedicatie kregen, maar ook bij jonge mannen die opiaten gebruikten lag het gebruik van erectiepillen 50% hoger dan bij de mannen die geen pijnstillers namen.

Hoewel het onderzoek geen oorzakelijk verband laat zien tussen de pijnstillers en de erectieproblemen, menen de onderzoekers dat hiermee toch rekening dient te worden gehouden bij het voorschrijven van pijnstillers.


Laatst bijgewerkt: oktober 2013

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram