koorts

Groot deel malariapillen is nep

nieuws 13/07/2022

Ongeveer een derde van de malariamiddelen verkrijgbaar in Zuidoost-Azië en Sub-Sahara-Afrika is vervalst en/of van slechte kwaliteit en onvoldoende werkzaam.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Check vaccinatie gele koorts voor reis naar Zuid-Afrika

nieuws 6/07/2022

Plant u een reis naar Zuid-Afrika? Check dan of u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts nodig hebt (het fameuze ‘gele boekje’). In Zuid-Afrika zelf komt gele koorts niet voor, maar het land eist in sommige omstandigheden een vaccinatieattest.

lees meer »

Een blaasontsteking: wanneer naar de arts?

nieuws 13/05/2021

Een blaasontsteking is vervelend en pijnlijk, maar is over het algemeen onschuldig en zeer goed te behandelen. Wanneer een blaasontsteking niet op tijd wordt behandeld, kan echter een ernstiger ontsteking van de nieren ontstaan.

lees meer »

Zwangeren en hartpatiënten mogen niet naar de kinderboerderij

nieuws 15/03/2022

Als u zwanger bent, een hartprobleem hebt (zoals een beschadiging van de hartklep) of een klepprothese draagt, een vaatprobleem hebt (en hierdoor drager bent van een vaatprothese), of als uw immuniteit door een ziekte of een behandeling (cortisone, kanker, transplantatie, hiv-besmetting …) verminderd is, dan bent u bijzonder gevoelig voor Q- koorts.

lees meer »

Wat doen bij koortsstuipen?

nieuws 30/06/2022

2 tot 5 % van de kinderen tussen 6 maanden en 5 jaar heeft koortsstuipen. Enkelen daarvan krijgen later epilepsie, niet als gevolg van de koortsstuipen, maar door erfelijke aanleg.

lees meer »

Jeuk na het zwemmen

nieuws 16/11/2020

Als je na een zwempartijtje in zoet water vol staat met fel jeukende rode vlekjes en bultjes, net alsof je mazelen hebt, dan heb je waarschijnlijk zwemmersjeuk.

lees meer »

Hoe Dengue of knokkelkoorts) vermijden?

nieuws 18/01/2021

Dengue (of knokkel is een ernstige virusinfectie die wordt overgedragen door een mug die in tegenstelling tot de malariamug overdag steekt en ook in een stedelijke omgeving voorkomt.

lees meer »

Mexicaanse griep: hoe voorkomen en behandelen?

Mexicaanse griep: hoe voorkomen en behandelen?
dossier 20/02/2019

De varkensgriep zoals we ze kennen uit 2009 werd veroorzaakt door een nieuw griepvirus van het type H1N1 dat van mens op mens kan worden overgebracht. In dit dossier geven we je alle informatie over preventie en behandeling.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram