koorts

Mexicaanse griep: hoe voorkomen en behandelen?

Mexicaanse griep: hoe voorkomen en behandelen?
dossier 20/02/2019

De varkensgriep zoals we ze kennen uit 2009 werd veroorzaakt door een nieuw griepvirus van het type H1N1 dat van mens op mens kan worden overgebracht. In dit dossier geven we je alle informatie over preventie en behandeling.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Mogelijk eerste dode Q-koorts

nieuws 13/08/2019

In Nederlands Limburg is eind juni waarschijnlijk een man overleden die was besmet met Q-koorts. Als Q-koorts de oorzaak is, zou hij de eerste Nederlander zijn, van wie bekend is dat hij aan deze ziekte bezwijkt.

lees meer »

Chikungunya koorts in Italië

nieuws 10/05/2019

Sinds begin juli woedt er een epidemie van de tropische Chikungunya koorts in het noordoosten van Italië in de omgeving van Ravenna. Tussen juli en september werden meer dan 200 gevallen vastgesteld.

lees meer »

Q-koorts (Q-fever of Coxiella burnetii )

dossier 12/05/2021

Q-koorts is een zoönose (een ziekte die van dier op mens overgedragen wordt) die zeer besmettelijk is. In diverse landen, waaronder België, wordt de evolutie van Q-koorts sinds enkele jaren van zeer nabij gevolgd omwille van het mogelijke gebruik van Coxiella burnetii in biologische aanslagen.

lees meer »

Hantavirose

dossier 11/07/2022

Hantavirose is een infectie door het hantavirus die via verschillende soorten kleine knaagdieren wordt overgedragen op de mens. Deze infectie maakt deel uit van de groep van de zgn. 'hemorragische koortsen'.

lees meer »

Zwangerschap en infectieziekten

dossier 25/11/2022

Gedurende de zwangerschap kunnen bij de zwangeren bepaalde infectieuse aandoeningen optreden, welke op een of andere manier schade aan de zwangerschap kunnen berokkenen. De aard van de schade is afhankelijk van het soort infectie en voornamelijk ook van de duur van de zwangerschap.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram