Hot Stone Massage

nieuws Een hotstone massage is tegenwoordig populair. Daarbij wordt gebruik gemaakt van afgeronde basaltstenen die op het lichaam worden gelegd. Deze stenen hebben een warmte van 45-55°C. Ze worden al dan niet op specifieke plaatsen gelegd, meestal op de achterkant van de rug of op de bovenbuik gelegd, maar ook benen, armen en onderbuik zijn mogelijk. De warmte zorgt voor een aangename ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Meestal wisselt men af tussen masseren met en zonder stenen. De stenen worden ook rondgedraaid, men trommelt op een steen, tikt met een steen op een andere, enz.

De mix van massage, warmte en aroma's zorgt voor een gevoel van ontspanning. Ook worden allerlei therapeutische eigenschappen toegeschreven aan deze vorm van massage: het zou dieper liggende spieren bereiken, blokkades in spierweefsel oplossen, een ontgiftende werking hebben, afvalstoffen afvoeren, bloed- en lymfestromen stimuleren, voor een betere doorbloeding zorgen, het afweersysteem stimuleren, enz. Het zou ook helpen tegen allerlei vormen van pijn (spierpijn, gewrichtspijn, zenuwpijn...), slapeloosheid, depressie,

Geen enkel van die beweringen wordt evenwel ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Het enige dat met zekerheid kan worden gezegd is dat een dergelijke massage ontspannend werkt en gewoon leuk is.
Een Hot Stone massage wordt wel afgeraden bij besmettelijke huidziekten, psoriasis, op een verwonde huid, bij koorts en bij gevaar van trombose. Mensen met diabetes, met hart- en vaatziekten of met een verhoogde bloeddruk en zwangere vrouwen vragen het best eerst advies aan hun behandelend arts.


Laatst bijgewerkt: november 2010
Recente diagnose diabetes? Je staat niet alleen! Recente diagnose diabetes? Je staat niet alleen!
Diabetes Liga

Diabetes zet je leven op zijn kop. Wat nu? Krijg antwoord op je vragen, maak kennis met lotgenoten en hoe je met diabetes kan omgaan.

Vraag hier je gratis proeflidmaatschap aan!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram