Vegan paté van walnoten, linzen en dadels

Laatst bijgewerkt: oktober 2021
123-h-LENTO-veganpate2-11-21.jpg

recepten Easypeasy en supergezond is deze vegan paté.
Lekker als beleg op een toast voor de lunch of gesmeerd op een cracker als hapje.

Getopt met een lekkere vijgenconfituur of ingelegde rode ui smaakt deze paté nog beter!


Ingrediënten voor 10 personen
1 blik linzen
100 g walnoten
1 rode ui
1 sjalot
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel rodewijnazijn
1 eetlepel ketchup
sap van 1/2 citroen
1 eetlepel zout
1 theelepel peper
4 dadels, ontpit
water om toe te voegen, of plantaardige room als je de paté smeuïger wilt

Bereiding
  • Doe alle ingrediënten, behalve het water of de room, in een keukenmachine en laat die draaien tot je een samenhangend mengsel hebt. Voeg voorzichtig, lepel per lepel, water of room toe.
  • Serveer met je favoriete cracker en wat ingelegde rode ui. Snijd hiervoor een rode ui in schijfjes, doe er wat sushi-azijn op en kruid met peper en zout. Zo klaar! Je kunt natuurlijk ook voor lekkere vijgenconfituur gaan. 

Een recept uit het boek 'Vegan zoals je het nog nooit proefde' - '60 overheerlijke, plantaardige recepten voor iedereen'
van restaurant Lento
uitgegeven door Lannoo


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram