hoge bloeddruk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Bloeddrukpil voor alle 55-plussers?

nieuws 18/06/2019

Britse wetenschappers pleiten in het gezaghebbende British Medical Journal ervoor om iedere 55-plussers bloeddrukverlagende geneesmiddelen te geven, ook als ze een normale bloeddruk hebben.

lees meer »

Soja verlaagt bloeddruk

nieuws 29/01/2021

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een sojarijke voeding de bloeddruk tot 10% doet dalen (Archives of Internal Medicine).

lees meer »

Eenzaamheid verhoogt bloeddruk

nieuws 6/08/2019

Eenzaamheid en gebrek aan sociale contacten betekent een even groot risico voor een verhoogde bloeddruk als overgewicht of gebrek aan beweging, zeggen Amerikaanse onderzoekers.

lees meer »

Gen zwangerschapsvergiftiging gevonden

nieuws 10/12/2019

Onderzoekers van de afdeling klinische chemie van het VU Medisch Centrum in Amsterdam hebben een gen gevonden dat verantwoordelijk is voor het ontstaan van preëclampsie (“zwangerschapsvergiftiging”).

lees meer »

Lachen is gezond

nieuws 12/08/2019

Lachen zou de doorbloeding van de aderen verbeteren. Op lange termijn zou dat betekenen: minder kans op hart- en vaatziektes en op infarct, beroerte en embolie.

lees meer »

Bewustwordingscampagne rond beroerte of CVA

nieuws 8/08/2019

De huidige behandeling van CVA of beroerte kan op twee vlakken verbeterd worden. De risicofactoren, in het bijzonder hypertensie, worden niet vroeg genoeg opgespoord en bijgevolg wordt niet altijd tijdig met een preventieve behandeling gestart.

lees meer »

Elke dag krijgen 52 Belgen een beroerte

nieuws 8/08/2019

In België worden elke dag 52 mensen getroffen door een beroerte of cerebrovasculair accident (CVA). Toch weten de meeste Belgen heel weinig af van de aandoening, zo blijkt uit een rondvraag in opdracht van de Belgian Stroke Council.

lees meer »

Minder zout in voeding

nieuws 15/05/2019

In Engeland roept het ministerie van Volksgezondheid de voedinsgindustrie op om minder zout te gebruiken in bereide voedingswaren.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram