Voorkomt insecten eten hoge bloeddruk?

nieuws Enkele kranten pakten eind november uit met het nieuws dat insecten opeten heeft een gunstig effect zou hebben voor mensen die kampen met een hoge bloeddruk. Dat zou blijken uit onderzoek van de Universiteit van Gent. De insecten bevatten een eiwit dat bloeddrukverlagend werkt, net als de klassieke medicijnen. Pluspunt is dat de insecten niet de bijwerkingen hebben van de klassieke bloeddrukverlagende middeltjes.

Uit het onderzoek van Lieselot Vercruysse, die promoveerde aan de Universiteit van Gent, blijkt dat echter niet. Wel is volgens haar insecteneiwit potentieel geschikt voor de winning van bloedrukverlagende stoffen. Haar onderzoek richtte zich op de mogelijkheden van winning van zogenaamde bioactieve peptiden uit insecteneiwit. Die bleken zowel in het laboratorium als bij ratten een bloeddrukverlagende werking te hebben.
Op termijn zien de onderzoekers mogelijkheden om de op deze manier gewonnnen peptiden in te zetten tegen hoge bloeddruk door toevoeging ervan aan bijvoorbeeld levensmiddelen.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram